Sunday, December 20, 2009

december 2009

tinggal lagi 10 hari lagi nak masuk tahun baru...
december tahun ni berbeza dgn tahun lepas...
tahun ni saaangattt sebok...

satu. kahwenkan adek

mmg penat gila jadi bapak pengantin... lepas majlis aku "lembik"...
naseb baek ada tukang-tukang urut yg profesional... haha...
(mak-maklong-makyah)... satu hari dah baek...

dua. kerja baaanyakkk gila...
tahun lepas economy gawat kilang shutdown... sempat ber-holiday bersama family...
tahun ini tidakkk lagi... maximum output... naseb baek big boss buat makan-makan kat kilang... ot,ot,ot
selagi belom tutup mata kerja, kerja, kerja....

tiga. dan lain2 lagi...

settlekan hutang & saman... ohhh abang polis tahun depan ko jangan saman aku lagi...
dapat bonus 2 bulan... haha... bayar zakat harta... wajib tiap2 tahun kena bayor...
lain xtvt... routine harian...

Friday, December 18, 2009

pingat emas bola sepak sukan sea

hari ini tajuk utama ialah bola sepak malaysia dapat pingat emas sukan sea 2009 di laos. memang besok satu malaya akan heboh kat suratkhabar, radio, warung2 kopi, dalam lrt, dalam ofis dan seluruh pelusuk malaya...

tahniah diucapkan kepada malaysia football team yg kesemuanya under 23. they deserved to win. congratulation to head coach k rajagobal. penantian selama 20 tahun akhirnya terjawab. tak payah nak tulis panjang2 pasal lepas ni cerita ini akan jadi sensasi.

okay apa yg nak ditulis kat sini mungkin ada kaitan about my personal life dgn final bola sepak sukan sea. dalam tempoh 20 tahun mencari pingat emas ni, malaysia masuk final 2 kali iaitu pada sukan sea 2001 dan sukan sea 2009

final 2009 - tarikh 17 december 2009 - sukan sea vientiane, laos
time ni aku tengok masa break... tengah kerja laa... pukul 7 lebih turun ke cafeteria... diorang mmg tgh bukak tv... time tengok pon dah 2nd half... bila aku turun satu cafe riuh... haha... oleh sebab time dah maghrib lebih2 lagi awal muharam baca doa akhir & awal tahun... terus masuk surau... habis semua sekali patah balek ke cafe... malaysia score 1-0... lepastu sambung balek kerja...

final 2001 - tarikh 15 september 2001 - sukan sea kl, malaysia
masa hari ni aku baru lepas habes final exam paper geologi masa 1st year kat usm... lebeh kurang petang tengah kemas2 barang pasal ingat nak balek muar... ayah dah tenat... pak teh & mak teh dah call pasal diorang dari alor star nak terus balek muar... mak suruh aku tumpang diorang... lepas maghrib mak long call... abang hadi akan amek aku pergi makan kat rumah mak long... pasal mak teh akan singgah kat sana... tiba kat rumah mak long aku sempat laa tengok sekejap bola kat tv... tapi takde feel nak tengok... thailand score 1-0... perut lapar, jamah sikit nasi pasal takde selera nak makan... lepastu dapat berita dari mak yg ayah dah meninggal...

serba sikit... pasal aku maseh ingat lagi... final 2001 tu dah le dapat berita sedih pastu... tengok malaysia kalah dengan gol yg amat bodoh...

Monday, December 07, 2009

tuan rumah yg sebok

iyaa...

bersiap-sedia utk menjadi tuan rumah yg sebok weekend ni...
mintak2 semua berjalan dgn lancar...
baru aku tahu betapa susah nak jadi bapak pengantin...

dikala kesibukan yg melanda diri ini...
baru aku tahu diri ni serba kekurangan...
yg paling utama ialah... baju melayu!!!
baju melayu aku takde...
bukan takde... tapi semua dah sendat dan ketat...
aiseh...
selama ni kalo raya, pakai baju yg sama aje...
baju sejak dari form 4,5 kitar semula... bertahun2...

fokus skarang ni... misi mencari baju melayu
tak kira sama ada beli di kedai atau cari sponsor...

Thursday, December 03, 2009

faceboook & ym

a month without facebook & ym...

facebook & ym memang melalaikan...
so satu bulan tanpa facebook & ym...
kerja semua terbantut...

oleh sebab disember adalah bulan terakhir & bulan yg penting dalam kalender hidup aku... so aku habiskan masa2 yg ada ini utk productivity...

Tuesday, December 01, 2009

teater natrah...

teater natrah...



malam semalam, aku bawak mak dan adek ke istana budaya untuk tengok opening teater ni. actually untuk fulfill my mom request. rupa2nya dia mengikuti teater ni kat melodi tv3 bila watak utama bertukar ke maya karin pasal diana danielle tolak.

memang orang2 lama tahu sangat sejarah natrah ni...
aku sengaja tanya kpd mak... "mak nak tengok tak??" tiba2 dia angguk tanda setuju...
aku pon check info teater ni kat internet... check jadual kerja aku... memang time aku free ialah masa opening 30hb... terus call sorang hamba Allah ni nama dia CICI utk booking ticket 3 keping... bila singgah kl last week terus pergi ke wangsa maju jumpa CICI amek ticket tu...

untuk malam semalam ramai jugak yg datang tengok... antara vip yg aku perasan... tpm muhyiddin yassin... anak dr mahathir yg botak datuk mukhriz timbalan menteri... bekas mufti perlis ustaz asri... kalo tak silap dia duduk sebelah shahidan kassim bekas mb perlis...

aku beli ticket area stalls... tengok betul2 kat depan stage... walaupun harga mahal sket memang puas hati... berdasarkan pengalaman lepas, masa p ramlee the musical 1... beli ticket harga murah tengok kat upper circle buat saket hati je... tak nampak ape... oleh sebab aku duduk kat depan, before the teater aku dok usya artis aje haha... antara yg aku perasan... adibah noor (dia memang besar), rosyam noor, erra fazira, linda onn (bawak mak bapak dia), lisa surihani (memang cunn), liyana jasmay (dress memang out!!! tengok teater pakai biasa2 dah laa), siti sarah nurkaseh (nama betol dia aku tak tau, sexy jugak laa pasal dia dekat dgn aku), nabila (anak amy search), tam (aku kenal dia pasal dulu2 dia berlakon cerita cilipadi)... aku tak berapa kenal artis ni... semua aku tanya adek aku...

utk teater ni... aku bagi rate 4star...
aku bukan pandai dlm bidang teater ni tapi overall kira okay laa... walaupun dia tak cerita secara detail kisah hidup natrah ni... kalau nak tahu, bukak le internet atau buku sejarah kaji sendiri ttg natrah ni...