Tuesday, June 30, 2009

my family and i

my family and i

from left: family official driver, mentor, non-executive member, minister social-welfare

Saturday, June 13, 2009

mymanutd


Date: 18 July 2009 (Saturday)
Venue: Bukit Jalil National Stadium, Kuala Lumpur
Kickoff: 5.30pm

Wednesday, June 03, 2009

derma darah

semalam numonyx organize satu kempen derma darah...
so dlm tgh hari pergilaa menderma... walaupun tahu petang nanti nak kerja...
pic: my blood from my lefthand

Tuesday, June 02, 2009

handphone

handphone adalah alat yg paling aku tak suka skarang ni... terasa mcm nak buang je handphone yg ada... selalu sangat org call yg membuatkan aku pening kepala... sampai takde masa nak rest... nak tido pon org call, kalau tertinggal handphone mcm rasa tertinggal ic pulak... tak senang duduk. itu tak kena, ini tak kena. mood yg okay, jadi tak baik.
bayangkan hidup tanpa handphone. dunia akan menjadi aman, damai, tenteram dll. sekarang ini handphone jadi salah satu keperluan asas bagi tiap2 org kat dunia ini. drpd budak sekolah tadika sampai la org2 tua yg dah pencen, hp mesti menjadi satu alat wajib yg dibawa ke mana saja. dari celik mata bangun tido sampai la tutup mata nak tido. kalau tak pegang/tengok mesti tak sah.
handphone ada baik dan ada buruknya. yg baik boleh buat call, sms ke dgr music ke. yg tak elok pon banyak jugak. sms undi realiti tv (memang useless), tangkap gambar yg bukan2, amek video yg tak senonoh dan mcm2 lagi.
siapa yg cipta telefon??? Alexander Graham Bell.
siapa yg invented handphone??? Richard Frenkiel & Joel Engel dari USA dikatakan org yg mula2 cipta hp. pd thn 1983.
terima kasih utk 2 org mat saleh ini kerana cipta satu alat yg canggih yg skarang ni membuatkan dunia aku jadi tak aman.
kadang2 terpikir jugak nak jumpa 2 org mat saleh ni... ape pasal la diorang ni perah kepala otak cipta handphone... buatla alat lain, macam... alat merelease tension ke, mesin teleport ke yg bole ghaib kat mana2 tempat, atau time machine yg boleh kembali zaman dulu2.
haha!!! memang best!!!