Friday, May 22, 2009

misi berjaya

mission possible... mission accomplished!!!
kronologi hari ini 22 mei 2009:

0200: terjaga dari tidor... tidor 2 jam aje selepas puas membuta
mengemas rumah... mmg gila sapu sampah pagi2 buta
cuci bilik air
0400: buat breakfast... roti + nutella dan goreng telor
0500: layan youtube kejap... tertengok drama korea fullhouse
mandi
0600: semayang subuh
bersiap2
kalau laa pakai baju ni dpt gerak mcm "the flash" kan senang

0700: keluar rumah... jln kaki saing dgn budak pergi sekolah
pergi rumah mak... jumpa sekejap
menapak lagi sampai depan... tunggu bas
naik bas... dah lama aku tak naik, tambang pon dah singgit
sampai bus stand pagoh... naik bas mayang sari, tambang enambelas hengget!!!
bas belom gerak... aku continue balek tidor, zzz
1030: sampai pudu... teros carik lrt+komuter ke midvalley
plaza rakyat-->masjid jamek-->kl sentral-->midvalley
1100: jumpa sanggam kat mph
naik 3rd floor... nike sportsland, panjang pulak q
beli tiket... dpt 2 keping aje psl diorang tak accept credit card
turun balek ke mph... nak carik buku playing dead, unavailable pulak
1300: keluar pergi semayang jumaat
lunch kat jln rajamuda abd aziz... blkg hosp kl
pergi bank negara... print credit report
1500: sampai jpn putrajaya hantar barang kat adek
1800: sampai muar

2 tickets dgn training pass
finally...mission accomplished!!!

bukan rayuan gombal

Judika - Bukan Rayuan Gombal

Duhai kekasih pujaan yang selalu di hati
Aku menunggumu
Engkau gadis yang selalu hadir dalam mimpiku
Di setiap tidurku

Dengarkanlah aku cinta
Ingin aku
Selalu menjaga dirimu
Menemani di setiap waktu

Dengarlah sayangku
Tiada yang lain saat ini
Engkaulah yang ada di hati

Duhai kekasihku hanyalah dirimu yang kumau
Tiada yang lain di hati
Selamanya hanya dirimu

Dengarlah puisi yang akan aku berikan
Ungkapan hatiku
Tiada lain yang bisa kuberikan
Hanyalah cintaku

Aku ingin menemani harimu
Yang mencoba mengisi rasa kesepian di hatimu
Sampai nanti hanya selalu namamu
Selalu namamu yang ada di dalam lubuk hatiku

http://www.youtube.com/watch?v=bIQArNfgLoY

Wednesday, May 13, 2009

episode 21

15 May - 2 hour last episode of season finale Prison Break.... (makan tak basah, mandi tak lena, tidur tak kenyang)

two days more... this drama make me crazy... the last episode... season finale... 2 hour... i really hope that the ending of the drama not an anti-climax...

byk reason kenapa paul t. scheuring tak continue cerita ni... mungkin salah satu sebabnya ialah... ramai org menjadi gila... bukan gila sakit mental... tapi gila nak tahu the ending of the drama...
sebenarnya... kalau siapa yg perasan... babak2 dlm cerita ni dalam 4 season yg ada... babak tentang berjuang demi org yg disayang... melakukan apa saja demi org yg tersayang...
micheal dgn lincoln, micheal dgn sara, lincoln dgn lj, sucre dgn manicruz, dan ramai lagi.

sinopsis episode 20...
like mother like son... watak christina scofield sama mcm micheal... boleh manipulate org...
at the end of the episode... scylla dapat jugak kat tangan micheal... tapi at the same time general dapat sara dgn christina dapat lincoln... micheal tak tahu mana nak pilih...

lagi satu part yg tak sabar nak tahu ialah... ending watak t-bag... dia mati ke? dia dapat sylla ke?
mungkin lepas ni cerita ni diorang akan continue... tapi dgn tajuk lain kot??? bukan dgn prison break??? tak tahu lagi... arghh!!! apa laa dlm kepala otak paul t. scheuring ni... kenapa laa dia ada otak yg brilliant buat cerita2 mcm ni...

habes je cerita ni satu lagi penyakit yg nak kena cari... takde penyakit carik penyakit... iaitu melayan prison break secara marathon...tanpa kerja... tanpa tidor... semayang takboleh tinggal laa... agak2 boleh rabak bijik mata ni... sumber2 episode yg lepas2 setelah dikenalpasti sudah ada... bedot dgn mael... walaupun dvd sudah ada tapi... ingat nak beli satu harddisk utk prison break...

lepas habes je cerita ni... boleh berkerja dgn productive... haha...


Friday, May 08, 2009

5 tahun lepas

hari ni 8 may 2009...
kalau diingatkan pada 5 tahun yang lepas... hari ni merupakan hari yg paling bersejarah...
refer kepada entry commission... ditauliahkan dlm wataniah...

hajat di hati pada 5 tahun lepas nak aktif... nak masuk unit... tapi apakan daya...
terima kasih kpd yohn hendra yg sanggup call mlm2 buta semalam yg bagitahu pasal benda ni...
dia pon sama... mula2 je bersemangat... bila dah kerja.... habess...

so sekarang aku tidak lagi terikat dgn pasukan simpanan tentera....
mintak2 negara ini aman tenteram... makmur dan sejahtera....
walaupun suasana politik yg naik turun... disebabkan oleh golongan2 yg taksub...

Wednesday, May 06, 2009

priceless

A grandstand ticket for watching Malaysia XI vs Manchester United this 18 July 2009: RM 308,
A new Nike Manchester United home kit: RM 288,
A journey from Muar to Bukit Jalil (Bus+LRT): RM 38 per way,
Memorable moment to watch Red Devils in KL: Priceless,
There Are Some Things Money Can't Buy....

Monday, May 04, 2009

susah payah

yaa... selamat dtg bulan mei...
start 1 mei aku dah start kena kerja... walaupun hari tu public holiday... terpaksa jugak kena kerja... setelah mendapat missed call yg tak terkira oleh coordinator... heheh sebenarnya mmg sengaja tak nak angkat sbb tahu mmg kena kerja... setelah berpikir semasak-masaknya... aku gagahkan diri ini utk pergi kerja... hahaha

ninie cousin aku kahwen dgn laki dia bulan mei ni jugak.. congrats utk pak em & makbar...
tapi nama laki dia smpai skarang aku tak tahu... hahaha...
sedara-mara semua dtg... yeah...
begitulah hebatnya keluarga othman... haha
maklong perak... pakjak rawang... paknor jb... pakabu kotatinggi... achik serdang... paklang banting... makyah putrajaya... maknah kl...
taklupa abghadi kl dgn kakkiah kluang...semua ada... sepupu2 aku... yg tua dgn yg budak2 tu semua ada... ramai nya.... hahaha...

satu lagi... mak pon dah bertambah baek... dah semakin sehat... alhamdulillah...
mmg penyakit herpes zoster ni betol2 menguji kesabaran dan keimanan...
syukur...

bulan mei macam2 benda nak kena buat... lepas habes satu... satu...
bersusah2 dahulu bersenang2 kemudian...
projek artsnow dgn sanggam belom lagi bermula... mungkin lepasni kitorang try listing kat dlm ebay...

petanda2 kerja dlm bulan mei ni semakin baik... sangat bagus...