Monday, February 23, 2009

slumdog millionaire

semalam hari yg memenatkan.. tak bole tidor dari pkl 4 pagi.. so settlekan semua baju2 yg ada kat dlm mesin..
lepas subuh layan roti kat warung cik timah..
balek rumah terus layan slumdog millionaire pasal belom sempat tgk lagi.. dah lama x beli dvd..
first dvd utk tahun ni.. cerita mmg best.. lepas layan tertidow plak..
tgh hari aku terjaga.. dgn mamai2 pastu chat dgn cik burung kiwi.. dr gigi dr kluang..
pkl 2 lepas zohor siap2 terus pergi kerja..

slumdog millionaire kesah seorg misken jamal malik dari mumbai india yg menang 20 juta rupee dalam who wants to be a millionaire. semua soalan yg dia dapat jawab tu mmg satu pon dia tak tahu. semua soalan tu ada kaitan dlm life dia.

bila tgk cerita slumdog millionaire teringat plak cerita jutawan fakir versi melayu arahan prof razak mohaidin yg tak best langsung.. plot cerita sama.. org kaya jadi jutawan.. tapi idea prof tu jauh kebelakang..

besi buruk

semalam jual besi buruk yg diambil dari rumah sungai abong,
setelah call ah boon, dia cuma amek sekilo tiga posen aje.

aku:
lu angkat je la ah boon. gua sakit mata laa tengok ini barang.
semua berapa hengget??

ah boon:
tunggu dulu tauke... gua timbang dulu...
tauke.. semua sekali 70 kilo...
lu kira laa berapa... gua bayar

aku:
okeyy ah boon.. 22 hengget...


dapat je duet aku terus pergi beli dvd slumdog millionaire kat jalan sulaiman

Saturday, February 07, 2009

bad-worse-worst

bad-worse-worst

bad - no overtime
worse - mass vacation
worst - force leave

it was shocked and surprised because every employees compulsory to take 8 days leave.